Barra do Phil
Tem baixo índice glicêmico e é de fácil digestão, contendo proteína e gorduras saudáveis.
Ingredientes:
- 3 xícaras de amêndoas com pele
- 2/3 xícara de clara de ovo em pó
- 4 colheres de sopa de cacau em pó puro (isto é, sem açúcar)
- 1/2 xícara de côco ralado não-adoçado
- uma pitada de sal marinho
- 1/3 xícara de mel
- 1/3 xícara de água quente
- 1-2 colheres de chá de baunilha
Modo de fazer:
If the batter is too wet, add a bit more dry ingredient; if too dry add a bit more liquid. Adjust water/honey ratio for less or more sweetness. Shape into bars. You can also press the batter into a dish (about one-half to one inch thick) and cut into squares. Keep refrigerated (they’ll still last a week or more out of the refrigerator).
Moer os ingredientes secos (usamos uma Cuisinart). Em uma tigela separada misture o mel, a água quente e a baunilha. Em seguida, misture estes aos ingredientes secos e misture bem (você pode ter que misturar tudo à mão, se o seu mixer não for realmente eficiente). Se a massa estiver muito molhada, adicione um pouco mais dos ingredientes secos; se muito seca acrescente um pouco mais dos líquidos. Ajuste a relação água/mel para mais ou menos doçura. Coloque em formato de barras. Você também pode pressionar a massa em um prato (cerca de metade de uma polegada a uma polegada de espessura) e corte em quadrados. Mantenha refrigerado (ainda assim, vai durar uma semana ou mais fora da geladeira).
Receita original em http://www.philmaffetone.com/recipes:
Phil's Bar
It's only fitting that Phil's Bar is the first healthy recipe—it's so versatile. This is the original Phil's Bar formula, and easy to make. Have them on-hand for a quick meal or snack, workout or race energy, and even travel food. Of course, they are a great dessert. In addition to being a low glycemic easy to digest meal, a complete protein and healthy fats, they are delicious.
- 3 cups whole almonds
- 2/3 cup powdered egg white
- 4 tablespoons pure powdered cocoa
- 1/2 cup unsweetened shredded coconut
- Pinch of sea salt
- 1/3 cup honey
- 1/3 cup hot water
- 1-2 teaspoons vanilla
Grind dry ingredients (we use a Cuisinart). In a separate bowl mix honey, hot water and vanilla, then blend into dry ingredients and mix well (you may have to mix it all by hand if your mixer isn’t real efficient). If the batter is too wet, add a bit more dry ingredient; if too dry add a bit more liquid. Adjust water/honey ratio for less or more sweetness. Shape into bars. You can also press the batter into a dish (about one-half to one inch thick) and cut into squares. Keep refrigerated (they’ll still last a week or more out of the refrigerator).
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